Lämna sidan

Aktuellt

Sommarens nyhetsbrev

25 juni, 2019

Kolla din inkorg nu – för att ta del av sommarens nyhetsbrev!

Läs mer om Fempowerments nya volontärsgruppen med fokus på kommunikation och sociala medier. I höst arrangerar vi en informatörutbildning för de som vill hjälpa oss med föreläsningar och representation framöver, så passa på att anmäla dig redan nu!
Därutöver är vi numera medlemmar i Unizon.

Det är full rulle hela sommaren och Fempowerment jourverksamhet har öppet som vanligt. Vi hoppas att se åtminstone några utav er!

Ta del av vårt senaste nyhetsbrev 2/2019 här.

Vill du också få uppdateringar om vad som är på gång i vår verksamhet? Signa upp dig här för att få Fempowerments nyhetsbrev direkt i din inkorg.

Vi söker efter en ny stjärna på kommunikation✨

17 april, 2019

Fempowerment söker  efter en initiativrik kommunikatör och informatör

Om Fempowerment

Kvinnojouren Fempowerment är en ideell organisation som arbetar med att erbjuda stöd, hjälp och juridisk rådgivning på olika språk till våldsutsatta kvinnor och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Stödet ges av anställda och volontärer via telefonsamtal och personliga möten. Utöver vår jourverksamhet arbetar vi med förebyggande insatser riktade till vuxna och unga, samt med att sprida information om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Fempowerment strävar efter att skapa ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla Fempowerments interna och externa kommunikationen med fokus på sociala medier och webb. Du trivs bra i en mindre ideell förening samt med att arbeta både i team och självständigt. I rollen som kommunikatör och informatör kommer du att tillsammans med Fempowerments verksamhetsledare ansvara för Fempowerrments interna och externa kommunikation. Du kommer bland annat arbeta med att ta fram målgruppsanpassade kommunikationsinsatser till våra olika målgrupper, våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung, föreningens medlemmar och beslutsfattare.

 

Arbetsuppgifter:

 • Vara redaktör för våra sociala medier, vår hemsida och vårt nyhetsbrev.
 • Producera layout för informationsmaterial för webb och tryckta medier.
 • Ta fram målgruppsanpassade kommunikationsinsatser till våra olika målgrupper.
 • Identifiera kommunikationsbehov och hitta lösningar.
 • Representera Fempowerment i både interna och externa sammanhang, bland annat delta i Fempowerments volontärutbildningar, externa föreläsningar, mässor och andra evenemang där Fempowerment medverkar.

 

Kvalifikationer:

 • Du har högskoleutbildning i kommunikation eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
 • Erfarenhet av att arbeta med strategiskt och praktiskt kommunikationsarbete, bland annat erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser.
 • Van användare av InDesign, Illustrator, Photoshop och WordPress.
 • Vana att tala inför grupper.
 • Du skriver obehindrat på svenska och engelska.
 • Du talar utöver svenska och engelska ett till utomnordiskt språk.

 

Egenskaper:

 • Du har god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.
 • Du är idérik och initiativtagande.
 • Du har god samarbetsförmåga samt kan arbeta självständigt.

 

Övriga kvalifikationer för tjänsten:
Du har en feministisk grundsyn som stämmer överens med vårt intersektionella perspektiv. Du har stor integritet och är beredd att slå hål på fördomar och stereotyper kring kön, etnicitet och våld i nära relationer. Det är meriterande om du har god förståelse för och gärna erfarenhet av arbete i ideella organisationer.

 

Varaktighet, arbetstid
Projektanställning deltid på 40% t.o.m. 31 december 2019. Allmän visstidsanställning tillämpas.

 

Ansökan
Ange löneanspråk i din ansökan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervju sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdagen är 5 maj. Skicka CV och personligt brev till rekrytering@fempowerment.se.

 

Annons Fempowerment söker Kommunikatör och Informatör

Fempowerments årsmöte 2019

3 april, 2019

Fempowerment vill hälsa alla kära medlemmar välkomna till årsmötet 2019.

Lördagen den 13 april 2019 kl. 16.00-17.00 på Fempowerments kansli på Strandbergsgatan 12 i Stockholm. (Blå T-bana, hållplats Stadshagen, uppgång Hornsberg.)

Årsmötet är ett mycket bra tillfälle att träffa andra medlemmar, att finna gemenskap och engagera sig i Fempowerments framtid. Tillsammans går vi igenom året som gått, bestämmer inriktningen för Fempowerments verksamhet, beslutar om årets verksamhetsplan och väljer nya ledamöter till valberedningen. Valberedningen har en viktig och central roll i en ideell förening. Valberednings främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya ledamöter till styrelsen och till revisorer.

Vill du nominera någon till Fempowerments valberedning? Är du själv intresserad av att sitta i valberedningen? Toppen!

Hur nominerar du?
Du kan nominera dig själv eller någon annan (personen ska då vara informerad att den är nominerad). Glöm inte ange kontaktuppgifter till den du nominerar (namn och telefonnummer eller e-postadress). Skicka nomineringen till styrelsen@fempowerment.se.

Som ledamot i valberedningen förväntas att en:
– Delar Fempowerments värdegrund, är engagerad och har tid.
– Deltar aktivt i valberedningens arbete, med möten och eventuell utbildning i valberedningsarbete.
– Ledamöter ska vara rasifierade kvinnor/ickebinära.

Det går bra att anmäla till sig årsmötet genom att mejla till info@fempowerment.se. Anmäl dig senast den 10 april.

Grundutbildning för nya volontärer

18 februari, 2019

Vill du stödja och hjälpa kvinnor och ickebinära till ett liv fritt från våld? Nu söker vi efter fler engagerade volontärer med olika språkliga kompetenser till vår jourtelefon för ​våldsutsatta kvinnor och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld tillsammans med oss!

I vår jourverksamhet erbjuder vi stödsamtal, juridisk rådgivning och stöttar i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten, migrationsverket, kronofogden, polisen och domstolen. Vi bistår även med juridisk rådgivning gällande våldsutsattas lagstadgade rättigheter. Vi stöttar och hjälper vid bland annat äktenskapsskillnad, anknytningsärenden, asyl- och migrationsfrågor och vårdnadsfrågor. Vi hjälper och stödjer våldsutsatta på deras modersmål. Därför söker vi efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska

Vi erbjuder våra blivande volontärer utbildning om våld i nära relationer, våldets olika uttryck, normer, intersektionalitet, grundläggande lagstadgade rättigheter, familjerätt, asyl- och migrationsrätt, hedersrelaterat våld och förtryck mm. Samt gemenskap, syskonskap, stöd och pepp!

Grundutbildningen startar 23 mars och ges under sammanlagt 4 lördagar i mars/april.

Utbildningsprogram våren 2019

 • Våld i nära relationer, 23 mars kl. 09.00-16.00
 • Normer, intersektionalitet, hedersrelaterat våld och förtyck, 30 mars kl. 09.00-15.30
 • Barn- och Föräldrarätt, 6 april kl. 09.00-16.00
 • Asyl- och Migrationsrätt, 13 april, kl. 09.00-16.00

Vi söker dig som

 • Vill engagera dig ideellt i kampen för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld.
 • Talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska.
 • Har möjlighet att medverka på vår Grundutbildning under 4 lördagar i mars/april med start 23 mars.

Vi erbjuder dig

 • Utbildning i genus, makt och normer.
 • Handledning och stöd.
 • Gemenskap, syskonskap, stöd och pepp!

Är du intresserad? Sök uppdraget nu genom att fylla i din –>> intresseanmälan!

Extra årsmöte onsdag 30 januari kl. 17.30

10 januari, 2019

Fempowerment vill hälsa alla medlemmar varmt välkomna till ett extra årsmöte onsdag den 30 januari kl. 17.30 på Fempowerments kansli i Stadshagen. Årsmötet kommer att behandla fyllnadsval av kassör och övriga ledamöter samt val av auktoriserad revisor för föreningen. Om du är intresserad av att lära dig mer om styrelsearbete och ledarskap är detta ett optimalt tillfälle att ansöka om att vara en del av vår kära styrelse!

Det extra årsmötet är ett mycket bra tillfälle att påverka vilka som väljs in till styrelsen. Att träffa andra medlemmar. Att finna gemenskap och engagera sig i Fempowerments framtid. Tillsammans fortsätter vi kampen för kvinnors och ickebinäras rätt att leva ett liv fritt från våld.

Skicka förslag på styrelseledamöter till valberedningen på valberedning@fempowerment.se. Fempowerment valberedning består av Rosita Mario, Aisha Nalusiba och Philis Njeri.

Är du själv intresserad av att sitta i styrelsen? Toppen!

Hur nominerar du?
Skriv vilken post nomineringen avser dvs. kassör eller ledamot. Du kan nominera dig själv eller någon annan (personen ska då vara informerad att den är nominerad). Glöm inte ange kontaktuppgifter till den du nominerar (namn och telefonnummer eller e-postadress). Skicka nomineringen till valberedning@fempowerment.se

Som styrelseledamot i Fempowerment förväntas att en:
– delar Fempowerments värdegrund, är engagerad och har tid
– deltar aktivt i styrelsens arbete, med möten och andra eventuella uppdrag från styrelsen
– deltar i styrelsens möten/skypemöten cirka 1 gång per månad
– styrelseledamöter ska vara rasifierade kvinnor/ickebinära

Vänligen meddela oss om du kommer att delta den 30 januari genom att mejla till info@fempowerment.se. Anmäl dig senast den 28 januari.

 

Dagordning vid Fempowerments extra årsmöte

11§    Ärenden vid årsmötet
Vid årsmötet skall följande behandlas och protokollföras:

1.    Fastställande av röstlängd för mötet (vem som har rösträtt).
2.    Val av ordförande och sekreterare för mötet.
3.    Val av protokolljusterare och rösträknare.
4.    Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
5.    Fastställande av dagordning.
6.    Val av
a. Föreningens kassör.
b. Förenings övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två år.
c. En suppleant i styrelsen för en tid av ett år.
7. Övriga frågor
a. Val av auktoriserad revisor för föreningen.

 

Varmt välkomna hälsar Fempowerments styrelse!

16 dagar av aktivism

10 december, 2018

I 16 dagar har Fempowerment uppmärksammat FN:s kampanj 16 days of activism som började med den internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor, den 25 november, som har uppmärksammats varje år sedan 1999. Dagen instiftades av FN till minne av de tre systrarna Mirabal som kämpade mot diktaturen i Dominikanska republiken och avrättades.

FN:s tema för 2018, för dagen är Orange the world: #hearmetoo och utgör starten på 16 days of activism som tar slut den 10 december på internationella dagen för mänskliga rättigheter.

I FNs deklaration ”Deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor” slogs det fast att våld mot kvinnor är ett hinder för jämställdheten i samhället både juridiskt, socialt, politiskt och ekonomiskt. Deklarationens definition av våld är handlingar som orsakar sexuell, fysisk eller psykologisk skada.

Fempowerment till MR-dagarna

2 november, 2018

MR-dagarna är nordens största forum för mänskliga rättigheter. I år deltar Fempowerment för första gången!

Kom och häng med oss i vår monter och lär dig kring våldets olika uttryck! Vi har quiz, bra info, gott godis och härliga människor!

När: 15-17 november 2018
Plats: Stockholms mässan i Älvsjö.
Hur: Boka din biljett på www.mrdagarna.nu.

Fempowerment hos Linje 17 Gäris

2 november, 2018

FEMPOWERMENT GÄSTAR LINJE 17 GÄRIS!

Är du tjej eller ickebinär och vet inte vad du ska göra på första höstlovskvällen? Vill du prata om feminism i orten och intersektionalitet? Kanske är du nyfiken på vad Fempowerment gör? Kom till Skarpnäcks ungdomsgård!

Ikväll kl 18.00 börjar kvällen med bakning med Linje 17 Gäris. 
Kl 19.00 börjar vi i Fempowerment att snacka feminism, intersektionalitet. 

Kom och dela med dig av dina egna erfarenheter och inspireras av andra! Och baka/fika naturligtvis!

När: Måndag den 29
Var: Skarpnäcks ungdomsgård
Vilka: Tjejer och ickebinära
Tid: 18.00-21.00

Höstens volontärutbildning startar 6 okt

7 september, 2018

Vill du stödja och hjälpa kvinnor och ickebinära till ett liv fritt från mäns våld?
Nu söker vi efter fler engagerade volontärer med olika språkliga kompetenser till vår jourtelefon för ​våldsutsatta kvinnor och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld tillsammans med oss!

I vår jourverksamhet erbjuder vi stödsamtal och juridisk rådgivning samt stöttar i kontakt med myndigheter såsom socialtjänsten, migrationsverket, kronofogden och polisen. Vi hjälper och stödjer våldsutsatta på deras modersmål. Därför söker vi efter volontärer med olika språkliga kompetenser, som talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska.

I vår juristjour bistår vi med juridisk rådgivning gällande våldsutsattas lagstadgade rättigheter. Vi stöttar och hjälper vid äktenskapsskillnad, anknytningsärenden, asyl- och migrationsfrågor, vårdnad av och umgänge med barn etc.

 

Datum för höstens utbildningsprogram

 • Mäns våld mot kvinnor, våldet olika uttryck, 6 okt, kl, 09.00-15.30
 • Normer och intersektionalitet & Hedersrelaterat våld och förtyck, 13 okt, kl, 09.00-15.30
 • Bemötande av våldsutsatta stödsökande, 20 okt, kl. 09.00-15.30
 • Asyl- och Migrationsrätt del I, 27 okt, kl. 09.00-15.30
 • Barn- och Föräldrarätt, 10 nov, kl. 09.00-15.30
 • Asyl- och Migrationsrätt del II,11 nov, kl. 09.00-15.30

 

Vi söker dig som

 • Vill engagera dig ideellt i kampen för ett jämställt samhälle fritt från mäns våld.
 • Talar ett till språk utöver svenska, norska, danska och engelska.
 • Har möjlighet att medverka på vår volontärutbildning under 4 lördagar i oktober med start 6 okt.
 • Är intresserad av delta på fördjupande utbildning om våldsutsattas lagstadgade rättigheter 10-11 nov.

 

Vi erbjuder dig

 • Utbildning i genus, makt och normer.
 • Handledning och stöd.
 • Gemenskap, syskonskap, stöd och pepp!

 

Är du intresserad? Sök uppdraget nu genom att skicka in din intresseanmälan till info@fempowerment.se!

 

Program grundutbildning ht18

Program juristjourutbildning ht18

 

Fempowerments guide till valet 2018

5 september, 2018

Vet du inte vad du ska rösta på? Tycker du inte att politikerna har nämnt våra viktiga ämnen? Inte vi heller, därför har vi sammanställt vad partierna tycker i våra frågor. Här finns vår matris för valet 2018 som en pdf som du kan ladda ner.

Nytt samarbete med Västerort kampsport!

16 juli, 2018

Vid åtta träffar i oktober och november kan du som identifierar dig som tjej eller ickebinär komma och träna kampsport och hänga i ett tryggt sammanhang med oss!

Varje träff har ett tema som vi diskuterar och samtalar kring innan/efter vi tränar.
Exempel på teman kan vara jämställdhet, föreställningar kring kön och sexualitet, normer och intersektionalitet, mäns våld mot kvinnor, våldets olika uttryck, hedersrelaterat våld och förtyck osv. Det kan även dyka upp en och annan gästföreläsare!

Var: Husby/Kista
Ålder: 12 – 25 år
Tid: 40 min träning och 40 min samtalsgrupp
Kostnad: Gratis!

Närmare information om datum och tid kommer när det börjar närma sig.
OBS! begränsat antal platser så anmäl dig snabbt anmälan öppnar!

Välkommen!

Sommarbrunch 2018

29 juni, 2018

Du som identifierar sig som kvinna och ickebinär och är medlem i Fempowerment är varmt välkommen på brunch på Cheesecake Palace i Kista!

Vi kommer att köra lite lekar, prata om vår verksamhet och dessutom äta en underbar brunch! Som en extra bonus kommer alla medlemmar att få vårt tjusiga splitternya Fempowermentblock & penna!

Vill du komma på sommarens händelse men är inte medlem? Ingen fara! Du kan smidigt swisha in 100 kr till 1233311107 and you are in!

Allt är gratis men du måste vara medlem för att kunna anmäla dig.

Anmälan sker genom att skicka mejl till styrelsen@fempowerment.se senast 25 juni eftersom det är begränsade platser. Så skynda och anmäl dig genast!

Välkomna!

GDPR- Sveriges nya dataskyddsförordning

20 maj, 2018

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen General Data Protection Regulation (GDPR) i kraft. GDPR är en EU-förordning som stärker dina rättigheter vid behandling av dina personliga uppgifter. Några exempel på personuppgifter är bl.a. ditt namn, ditt mobilnummer och din e-postadress.

Den nya lagen ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (PuL) och medför en rad positiva förändringar för enskilda individer. GDPR stärker dina rättigheter eftersom det innebär ett ännu starkare skydd för enskilda individer eftersom den ställer högre krav på hur organisationer och företag får hantera och använda personuppgifter. Denna förändring ser vi på Fempowerment som väldigt positivt då vi alltid värnar om medlemmar och anställdas personliga integritet.

Frågor som rör behandling av dina personuppgifter hänvisas till Fempowerments personuppgiftsansvariga på personuppgiftsombud@fempowerment.se och/eller styrelse på styrelsen@fempowerment.se.

I vår Integritetspolicy och Åtgärdsplan vid personuppgiftsincidenter kan ni läsa mer om hur vi på Fempowerment anpassar vårt sätt att hantera personuppgifter fr.o.m. 25 maj 2018.

Fempowerments Integritetspolicy 2018-05-17

Fempowerments åtgärdsplan för personuppgiftsincidenter 2018-05-17

Vill du sitta i Fempowerments styrelse 2018?

26 mars, 2018

Vi är en ideell organisation som arbetar med att bekämpa mäns våld mot kvinnor. Med fokus på kvinnor, flickor och ickebinära med utländsk härkomst. Vi driver en jourtelefon, vi arbetar förebyggande och med opinionsbildning.

Pga. diskriminerande strukturer (rasism), bristande språkkunskaper och i vissa fall begränsat socialt nätverk kan kvinnor med utländsk härkomst vara särskilt utsatta. Vi ser att många kvinnor hamnar utanför skyddsnätet som finns i Sverige. Vi ser en stor efterfrågan. Vi är en ideell förening av rasifierade för rasifierade.

Styrelsen för 2018 är nu tillsatt och arbetar för fullt!

Den 17 mars höll vi vårt första utbildningstillfälle

23 mars, 2018

Den 17 mars höll vi vårt första utbildningstillfälle inom vårt utbildningsprogram för våren! Det var en mycket lyckad dag, där våra nya volontärer och föreläsaren Zozan Inci från Roks träffades på vår grundutbildning och diskuterade ämnet mäns våld mot kvinnor.

Föreläsningen gav grundläggande kunskaper om mäns våld mot kvinnor samt praktiskt behandlingsarbete med våldsutsatta kvinnor. Syftet var att ge en förståelse för olika processer i våldet såsom normaliseringsprocessen, det traumatiska bandet och uppbrottsprocessen.

Det var föreläsning, filmvisning och diskussion. Det var interaktivt, stimulerande, givande och uppskattat av deltagarna.

Nästa tillfälle redan den 24 mars! Vi fortsätter med våra utbildningar hela våren ut!

Fempowerments ÅRSMÖTE 2018

19 mars, 2018

Du som är medlem i Fempowerment är varmt välkommen till Årsmöte 2018 lördagen den 7 april. Ett bra tillfälle att påverka vilka som väljs in till styrelsen. Att träffa andra medlemmar. Att finna gemenskap och engagera sig i Fempowerments framtid.

Vänligen meddela oss om du kommer senast den 3 april. Skicka förslag till valberedningen omgående. Frågor om valberedningens arbete kan riktas till valberedningens sammankallande på valberedning@fempowerment.se

Är du själv intresserad av att sitta i styrelsen? KANON!

Är du inte medlem i Fempowerment än? Vill du bli? Betala ditt medlemskap på 100 kr via vårt pg 1650490–4 eller Swisha till 1233311107. Skriv ditt namn och epostadress i meddelandefältet.

Fempowerment söker juristjourvolontärer!

9 mars, 2018

Jurister och juridikstuderande sökes till FEMPOWERMENTS JURISTJOUR!

Fempowerment söker juristjourvolontärer! För den som vill engagera sig hos oss anordnar vi en mängd intressanta utbildningar i vår!

Redan den 17 mars startar vi Grundutbildning för jourvolontärer som omfattar 4 lördagar: den 17 mars, 24 mars, 7 april och 14 april på Fempowerments kansli i Stockholm. Det finns några platser kvar!

Uppföljaren till denna utbildning är vår JURISTJOURUTBILDNING! Den 5-6 maj. Senare i vår kommer vi också ha Kunskapshöjande utbildningshelg.

Vill du engagera dig i vår rikstäckande jourtelefon? Identifierar du dig själv som kvinna? Är du över 18 år och talar ett till språk utöver de nordiska språken och engelska?

Brinner du för ett samhälle där kvinnor kan leva fritt från mäns våld? Mejla info@fempowerment.se

Internationella Kvinnodagen

8 mars, 2018

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN är här! Vi firar alla kvinnor och deras klokhet, envishet och styrka! Ta hand om dig själv! Var stolt över dig själv!

Vi på Fempowerment kommer att fira kvinnodagen tillsammans med StreetGäris som fyller 5 år då! Med ett stort event på fredagen den 9 mars! Vi finns på plats där med mer info om vår verksamhet. Kom förbi, hälsa på oss och var med på den här dunderfesten! Mer information om eventet hittar du på >> StreetGäris Fyller 5 År <<

Kom ihåg att inte alla kvinnor kan fira idag. Det finns fortfarande mycket förtryck och ojämlikhet och många kvinnor behöver höja sin röst högt.

Vi firar kvinnodagen stolt för alla kvinnors skuld och fortsätter att kämpa för alla kvinnors rättigheter! The future is female!

I samband med den Internationella Kvinnodagen är vi med i Sveriges Radio och pratar om vår verksamhet. Vår verksamhetsledare Gisela Rossi Santillan berättar om Fempowerments jourverksamhet och hur vi arbetar för stödsökande kvinnor och ickebinära, och hur vi bekämpar mäns våld mot kvinnor på olika plan. Så ofta handlar det om liv och död för de stödsökande hos oss. Så viktigt att förstå allvaret.

Lyssna på detta och sprid vidare Fempowerment i P5 STHLM

Vårt utskick är ute nu

8 mars, 2018

Hej hej! Vårt utskick är ute nu! Kika in om du är intresserad av att engagera dig i Fempowerment ->
Fempowerment Nyhetsbrev

Där hittar du info om våra utbildningar, hur du kan bli medlem hos oss mm. Vi söker volontärer som brinner för rättvisa, jämställdhet och kvinnors rättigheter ♀

Du kan också prenumerera på vårt NYHETSBREV via  -> Prenumerera

STÖD PEPP POWER FEMPOWERMENT

Dags för jourutbildning 17 mars

26 februari, 2018

Vill du ha ett jämställt samhälle? Vill du göra skillnad? Vill du hjälpa och stödja våldsutsatta flickor och kvinnor? Fempowerment söker engagerade volontärer till vår jourtelefon. Bli en av oss!

Den 17 mars är det dags för Fempowerments jourutbildning för nya volontärer.

Vi erbjuder våra volontärer utbildning inom normer, intersektionalitet, kvinnors och barns rättigheter, mäns våld mot kvinnor,  familjerätt, asylrätt, hedersrelaterat våld och förtryck mm. Utbildningen består av en teoretisk del med föreläsning och en praktisk del då deltagaren under handledning tar emot samtal från stödbehövande kvinnor.

Utbildningen omfattar 4 lördagar under mars och april: den 17 mars, 24 mars, 7 april och 14 april, kl. 9:00-15:30, på Fempowerments kansli på Strandbergsgatan 12 i Stockholm.

Vill du vara med? Skicka in din intresseanmälan till info@fempowerment.se

Feminist? Antirasist? Bli en av oss!

19 februari, 2018

Feminist? Antirasist? Bli en av oss!

Missa inte tillfället att få veta mer om Fempowerment. Kom på INFOKVÄLL med vår ordförande Valentina Martinez Serna den 1 mars kl.18:00, på Fempowerments kansli i Stockholm.

Fika  gärna med Fempowerment och lär känna oss!

Varmt välkommen att anmäla dig till info@fempowerment.se

Det går också utmärkt att anmäla sig via vårt event på Facebook -> Infokväll den 1 mars

En mängd intressanta utbildningar

24 januari, 2018

Hej! Vi vet att det fortfarande är vinter! Men tiden går fort och snart är det vår! Och i vår är det dags för våra utbildningar.

Du vet väl att vi driver en jourtelefon, där kvinnor som utsatts för våld kan få hjälp och stöd på sitt egna modersmål. Vi ger också juridisk rådgivning.

Så i vår bjuder vi på en mängd intressanta utbildningar för den som vill engagera sig i Fempowerment: Grundutbildning för jourvolontärer, Juristjourutbildning och Kunskapshöjande utbildningshelg.

Är du med? Är du redan peppad och redo? Mejla till info@fempowerment.se

Snart återkommer vi med mer info. Så håll utkik.

STÖD PEPP POWER FEMPOWERMENT

Vi har haft en givande planeringsdag

22 januari, 2018

I januari samlades personal och anställda på Fempowerments kansli, för att planera omorganisering, strategier och framtid av den nya verksamheten och verksamhetsåret 2018. Vi diskuterade riktlinjer för vår jourtelefon, opinionsbildning, kommunikation mm.

Vi hade också en gäst, Aisha Mussa Gaas från Somaya kvinno- och tjejjour som föreläste om hedersrelaterat våld och förtryck under dagen.

Vi ser framför oss ett mycket spännande år på Fempowerment!

Översätt