Fempowerment.se

Vi söker en Volontär- och stödsamordnare

Vi söker en flerspråkig socionom till tjänsten som Volontär- och stödsamordnare hos oss på kvinnojouren Fempowerment. Tjänsten är ett vikariat då vår nuvarande samordnare går på föräldraledighet i början av augusti. Vi söker dig som är initiativrik och som vill vara med och utveckla Fempowerments stödverksamhet. Joina oss i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld!

Om Fempowerment

Kvinnojouren Fempowerment är en ideell organisation som arbetar med att erbjuda stöd, hjälp och juridisk rådgivning på olika språk till våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Stödet ges på olika språk av anställda och volontärer via telefonsamtal, jourmejl, stödchatt och personliga möten. Utöver vår stödverksamhet arbetar vi med förebyggande insatser riktade till vuxna och unga, bland annat genom att sprida information om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, våldets olika uttryck och lagstiftning. Fempowerment strävar efter att skapa ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld.

Om tjänsten

Vi söker en flerspråkig socionom som vill arbeta med att utveckla Fempowerments stödverksamhet.

I rollen som Volontär- och stödsamordnare kommer du att tillsammans med Fempowerments verksamhetsledare ansvara för rekrytering och schemaläggning av volontärer, ha huvudansvaret för vår telefonjour och chatt samt hålla egna stödsamtal med våra stödsökanden. Du kommer även arbeta med förebyggande insatser.

Eftersom Fempowerment är en mindre ideell förening ser vi gärna att du är självständig, initiativrik, flexibel och har erfarenhet av projektledning. Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla nästa steg för Fempowerment.

Tjänstens placering är vid Rådhuset, i Stockholm, där Fempowerment har sitt kontor. Möjligheter till distansarbete finns.

En del av arbetstiden är förlagd till kvällstid och/eller helger. Detta gäller främst intern utbildning av volontärer samt vissa externa föreläsningar.

Arbetsuppgifter

 • Att leda, organisera och fördela arbetet i stödverksamheten, bland annat genom att samordna Fempowerments stödvolontärer samt skapa goda förutsättningar och strukturer för ett ideellt engagemang.
 • Ge stöd i form av bearbetande och motiverande stödsamtal till kvinnor, tjejer och ickebinära, och i viss utsträckning juridisk rådgivning.
 • Kvalitetssäkra och utveckla Fempowerments stödverksamhet och volontärverksamhet.
 • Föreläsa om bland annat våld i nära relationer, våldets olika mekanismer, kvinnors rättigheter och jämställdhet.
 • Vara med och utveckla Fempowerments hedersrelaterade arbete i bemötande och i vårt förebyggande arbete.
 • Bidra till verksamhetsutveckling i stort, bland annat genom att identifiera utvecklingsbehov i Fempowerments verksamhet samt vara med och utveckla organisationen genom att vara med och skapa nya projekt etc.

Kvalifikationer

 • Socionomexamen.
 • Kunskaper om våld i nära relationer och våldets mekanismer, samt goda kunskaper om genus, normer och intersektionalitet.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal ock skrift på svenska, engelska. Samt behärskar ett tredje utomnordiskt språk.
 • Erfarenhet från ideell verksamhet, erfarenhet av att leda och engagera volontärer är meriterande.
 • God förmåga att leda och samarbeta med andra.
 • Erfarenhet av att föreläsa och processleda.

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med bemötande av våldsutsatta.
 • Erfarenhet av strategisk och operativ projektledning.
 • Erfarenhet av föreningsutveckling.
 • Kunskap och/eller erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck.
 • Hbtq-kompetens.

Varaktighet, arbetstid

Tjänsten är ett vikariat på heltid t.o.m. 31 december 2021 med möjlighet att förlänga 2022 beroende på beviljande av medel.

Ansökan

Du ansök genom att skicka CV och personligt brev till rekrytering@fempowerment.se.

Urval och intervju sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är söndag den 2 maj.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.