Fempowerment.se

Den 9 april sågs vi äntligen i Fempowerment lokaler för vårt årsmöte samt passa på att för första gången på länge genomföra vårt årsmöte på plats. Det var så kul att se alla igen, och vi är så tacksamma för alla för våra engagerade volontärer, medlemmar och stödmedlemmar!

Under årsmötet varvades skratt, Stockholms-quiz och god mat med redogörelse för vad vi har genomfört i Fempowerments verksamhet under 2021 samt vad vi planerar för i vår verksamhet år 2022. Vi konstaterade att vi hunnit med en hel del under föregående år. I Fempowerments stödverksamhet har vi under 2021 sett ett ökat tryck på hjälp och stöd samt haft ett ökat antal stödkontakter. Via våra olika stödresurser har vi stöttat och hjälpt hundratals våldsutsatta och hjälpbehövande. Extra beviljade medel till följd av covid-19 gjorde det möjligt för oss att under 2021 möta upp den ökade efterfrågan på hjälp, stöd och juridisk rådgivning från våldsutsatta, hjälpsökande, anhöriga och yrkesverksamma. I vår förebyggande verksamhet har vi sett ökat intresset från yrkesverksamma att lära sig mer om våld i nära relationer, våldets olika uttryck och mekanismer vilket har inneburit att efterfrågan på både fysiska och digitala utbildningar har varit stort. Det nya verksamhetsåret 2022 ser vi fram emot att bland annat utveckla vår stödverksamhet med fokus på hbtqi-personer samt dra igång samtalsgrupper för våldsutsatta. Vi är så peppade!

Under årsmötet tackade vi även av avgående styrelseledamöter och valberedare, samt valde in ledamöter till både styrelse och valberedning. Hermela Emabye valdes till ordförande genom omval, Ivana Vasic valdes till vice ordförande genom nyval, Alexandra Lee till kassör, Priscilla Paulin till ordinarie ledamot och Cecilia Sharma valdes till suppleant genom omval. Till valberedare omvaldes Rosita Mario.

Om du eller någon i din närhet är intresserad av att engagera dig för ett jämlikt och jämställt samhälle fritt från våld, är vi alltid tacksamma för nya medlemmar och volontärer! Det finns många olika sätt att engagera sig hos oss eller stötta vår verksamhet bland annat genom att engagera sig i styrelsen, som stödvolontär eller genom att bli stödmedlem. Läs mer om hur du kan engagera dig i vår verksamhet här. För privata personer kostar det 100 kr att bli stödmedlem och för företag/organisationer 500 kr. Swisha din medlemsavgift till 123 331 1107 redan idag.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *