Fempowerment.se

Boka oss

Boka oss

Vi har lång erfarenhet av att föreläsa och utbilda om våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor och bemötande av våldsutsatta. Vi varvar teori med praktiska exempel från vårt arbete med våldsutsatta och särskilt sårbara grupper, samt interaktiva övningar. Samtliga föreläsningar anpassas efter målgrupp och särskilda behov som kan finnas. Vi har genom åren föreläst på bland annat gymnasie- och folkhögskolor, ungdomsgårdar, för yrkesverksamma inom området samt internationella ambassader. Vår övertygelse är att det krävs kunskap för att förändra samhället.

Vi erbjuder olika fysiska och digitala kunskapshöjande föreläsnings- och utbildningsupplägg på 60-75 minuter, 3 timmar (halvdag) och 5 timmar (heldag).  Välj mellan en grundläggande föreläsning om våld i nära relationer, våldets olika uttryck och mekanismer eller en längre utbildningsdag som även innehåller bemötande av våldsutsatta, särskild sårbarhet och case-övningar. Läs mer om våra olika utbildningar och skicka en förfrågan via vårt formulär eller mejla info@fempowerment.se. 

Har ni ett särskilt behov i er verksamhet? Tveka inte att skicka en förfrågan till oss!

Utbildning 60-75 min: Våld i nära relationer

Föreläsningen innehåller grundläggande kunskap om våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, våldets olika uttryck och mekanismer samt aktuell lagstiftning. 

 

Under föreläsningen varvas teori med praktiska exempel från vår stödverksamhet med våldsutsatta samt övningar och quiz. 

 

Utbildning 45-60 min: Våld i nära hbtqi-relationer

Föreläsningen innehåller grundläggande kunskap om våld i nära hbtqi-relationer, våldets olika uttryck och mekanismer samt aktuell lagstiftning. Under föreläsningen varvas teori, senaste forskningen om våld i nära hbtqi-relationer med praktiska exempel från vår stödverksamhet med våldsutsatta samt övningar och quiz. 

Utbildning halvdag: Våld i nära relationer

Utbildningen omfattar 3 timmar och innehåller kunskap om våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, våldets olika uttryck, våldets olika mekanismer med fokus på normaliserings- och uppbrottsprocessen samt aktuell lagstiftning. Välj att fördjupa er kunskap i normer och intersektionalitet, särskilt utsatta grupper eller bemötande av våldsutsatta. Under utbildningen varvas teori med praktiska exempel från vår stödverksamhet med våldsutsatta samt övningar och quiz. 

Utbildning heldag: Våld i nära relationer

Utbildningen omfattar 5 timmar och innehåller kunskap om våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, våldets olika uttryck, våldets olika mekanismer med fokus på normaliserings- och uppbrottsprocessen, aktuell lagstiftning, intersektionella perspektiv på våld i nära relationer och särskild sårbarhet. Välj om ni vill fördjupa er kunskap i normer och intersektionalitet, våld i ungas nära relationer eller bemötande av våldsutsatta. Under utbildningen varvas teori med praktiska exempel från vår stödverksamhet med våldsutsatta, filmvisning, case-övningar och quiz. 

Skicka en föreläsningsförfrågan till oss

Vi hoppas att ni hittar ett utbildningsupplägg som passar er verksamhet och era behov. Vid förfrågan specificera gärna vilken typ av utbildning ni är intresserade av, tidsomfattning och antal deltagare. Vi återkommer till er så snart vi kan.