Fempowerment.se

Expertgrupp om hedersvåld

Har du erfarenheter av hedersrelaterat våld? Vill du joina andra unga och skapa förändring?Vårt nätverk Flickaplattformen söker deltagare till expertgrupp om heder, lördagen den 22/2 i Stockholm!

Flickaplattformen kommer hålla ett Flickaråd på temat hedersrelaterat våld i Sverige. Flickarådet formar hur Flickaplattformen och vi kommer att driva vårt påverkan- och förändringsarbete gällande heder. Den viktigaste delen i Flickarådet är att sätta ihop expertgruppen. Expertgruppen ska bestå av tjejer, icke-binära och personer med transerfarenhet mellan 12-20 år. ALLA som identifierar sig som detta och är intresserade är välkomna att söka.

Ni som blir vår expertgrupp kommer få gratis resa och boende till Stockholm. Expertgruppsmötet är lördagen den 22/2, och är för att ni skall få möjlighet att prata om vad ni ser, upplever och hör om hederskultur utifrån ert perspektiv som tjej, icke-binär eller person med transerfarenhet.  SÖK genom att mejla till sara@flickaplattformen.se senast den 15/2.

Flickaplattformen arbetar med jämlikhetsfrågor på intersektionell grund. De finns till för att flickor, icke-binära och personer med transerfarenhet själva skall få formulera hur det är att vara ung i Sverige idag. Vi vill prata med, inte om. Expertgruppen är därför det viktigaste elementet i Flickarådet.

Här finns mer information om uppdraget: Välkommen på expertgruppsmöte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *