Fempowerment.se

Vill du vara med i arbetet för ett jämlikt och jämställt samhälle fritt från våld i nära relationer? Är du en idéspruta med erfarenhet av ideella sektorn och målgruppsanpassad kommunikation? Då ska du söka tjänsten som kommunikatör hos oss!

Om Fempowerment

Kvinno- och tjejjouren Fempowerment är en ideell organisation som arbetar med att erbjuda stöd, hjälp och juridisk rådgivning på olika språk till våldsutsatta kvinnor, ickebinära och tjejer med utomnordiskt ursprung. Stödet ges av anställda och volontärer via telefonsamtal, mejl, stödchatt och personliga möten, samt i kontakt med olika myndigheter. Utöver vår stödverksamhet arbetar vi förebyggande genom att sprida information och utbilda om våld i nära relationer, mäns våld mot kvinnor, våldets olika uttryck och mekanismer. Fempowerment strävar efter att skapa ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld i nära relationer.

Fempowerment befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi har stort fokus på att utveckla vår organisation, vår stödverksamhet med fokus på våldsutsatta hbtqi+ samt vår förebyggande verksamhet. Vi vill att fler våldsutsatta och hjälpbehövande känner till oss, utbilda fler om våld i nära relation och att fler väljer att bli stödmedlemmar hos oss eller stötta vår verksamhet på andra sätt.

I rollen som kommunikatör kommer du planera, producera och följa upp kommunikationsinsatser som syftar till att skapa synlighet och intresse för Fempowerment, öka synligheten av våra olika stödresurser för våldsutsatta samt attrahera nya medlemmar/stödmedlemmar.

Om rollen

Rollen är en bred kommunikatörsroll där du producerar innehåll för alla kanaler, men med särskilt ansvar för att utveckla Fempowerments kommunikation i sociala medier med målet att öka vår synlighet, nå ut till fler våldsutsatta och hjälpsökande samt växa som förening. Som kommunikatör har du det övergripande ansvaret för Fempowerments kommunikationskanaler, vilket innefattar att producera riktat informationsmaterial till våra olika målgrupper för sociala medier, hemsida, nyhetsbrev och tryckmaterial. Du är ansvarig för att innehåll, formgivning och spridningen är målgruppsanpassad och ger en tydlig bild av Fempowerments verksamhet.

Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och trivs bra i en mindre ideell förening där vi alla hjälps åt. I rollen som kommunikatör kommer du bland annat i samarbete med Fempowerments verksamhetsledare och Fempowerments verksamhetsutvecklare ta fram externa kommunikationsinsatser med fokus på att sprida information om vår stödverksamhet samt nya stödresurser för våldsutsatta hbtqi+.

Arbetsuppgifter:

● Planera kommunikationsinsatser i samarbete med kollegor.

● Producera målgruppsanpassat innehåll såsom text, bild och film för sociala medier, webb och nyhetsbrev.

● Producera tryckmaterial såsom afficher, informationsfoldrar, merchandise och mässmaterial.

● Kontinuerligt följa upp och analysera resultat med avseende på effekt för räckvidd, engagemang och konvertering.

● Ta fram och kontinuerligt utveckla kanalstrategi och innehållsplan för Fempowerments kommunikation med fokus på sociala medier.

● Representera Fempowerment i både interna och externa sammanhang, bland annat vid volontärutbildningar, externa föreläsningar, mässor och andra evenemang där Fempowerment medverkar.

Fempowerment  söker dig som:

● Har högskoleutbildning/yrkesutbildning i kommunikation eller motsvarande utbildning/erfarenhet.

● Har erfarenhet av att arbeta med strategiskt och operativt kommunikationsarbete, bland annat erfarenhet av att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser.

● Är van skribent och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, samt talar utöver svenska och engelska ett till utomnordiskt språk.

● Kan inspirera och engagera genom bild och text.

● Har god kunskap av kommunikation via sociala medier och andra digitala kanaler.

● Har god kunskap i Adobe-programmen Photoshop, InDesign, Illustrator och Premiere Pro.

● Kan rediga och producera bild och video.

Meriterande:

● Erfarenhet av arbeta med kommunikation, gärna inom ideella sektorn.

● Erfarenhet av att producera rörligt material.

● Kunskap om/erfarenheter av att arbete med våld i nära relationer/hbtqi+.

Vilkor och förutsättningar:

Projektanställning på heltid fr.o.m. juli/aug 2022 t.o.m. 31 mars 2023, med möjlighet till förlängning beroende på om finanisering beviljas för år 2023. Allmän visstidsanställning tillämpas. Fempowerment omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.

Tjänsten är på 100%, med 37,5 timmars arbetsvecka, målstyrdarbetstid då tjänstgöring kan förekomma på obekväma arbetstider såsom helg- och kvällstid utifrån verksamhetens karaktär. 

Tjänsten utgår från vårt kansli på Kungsholmen, där vi delar lokal med två andra ideella organisationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde i juli/aug enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Ansökan

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperiodens slut. Skicka CV och personligt brev, där du även berätta vad du kan bidra med till rekrytering@fempowerment.se senast den 3 juli (förlängt ansökningsdatum).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *