Fempowerment.se

Fempowerment är en kvinno- och tjejjour som stödjer och hjälper våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Vill du vara med och bidra till det strategiska och viktiga arbetet på en organisation där man gör skillnad på riktigt? Nu söker vi en valberedare som vill vara med i det viktiga arbetet med att säkerställa att Fempowerment har en representativ och engagerad styrelse så att vi fortsatt kan driva det värdefulla arbetet framåt.   

Fempowerment arbetar med att stötta och hjälpa våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung på olika språk genom stödsamtal och juridisk rådgivning via vår stödtelefon, jourmejl och stödchatt, vi erbjuder även stöttning i kontakt med olika myndigheter. Vi arbetar även våldsförebyggande med vuxna och unga genom att utbilda om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Vi söker nu dig som är intresserad av att vara med och skapa en styrelse som med ett starkt engagemang fortsatt för oss framåt.
 
Rollen
Valberedningen har en viktig och central roll i en ideell förening. Valberednings främsta arbetsuppgift är att ge förslag på nya ledamöter till styrelsen och revisorer. Valberedningens arbete består därmed av att rekrytera lämpliga kandidater genom relevanta nätverk/forum och verksamhetens kommunikationskanaler såsom sociala medier, intervjua kandidater samt erbjuda sittande styrelse möjlighet till internutvärdering. Som  en av två eller tre valberedare i valberedningen förväntas att en: 

  • Du behöver ingen tidigare erfarenhet men förhoppningsvis tycker du att det
     är kul med rekrytering och att nätverka.
  • Delar Fempowerments antirasistiska och feministiska värdegrund, är engagerad och har tid.
  • Deltar aktivt i valberedningens arbete, med möten och eventuell utbildning i valberedningsarbete. 
  •  Det är meriterande om du förstår vad arbetet i en styrelse innebär eller är/har varit engagerad i en styrelse och/eller valberedning. 

Hur nominerar du?
Du kan nominera dig själv eller någon annan! Skicka din intresseanmälan till styrelsen@fempowerment.se med en motivering till varför du vill engagera dig i Fempowerments valberedning, samt beskriv relevanta erfarenheter och kompetenser. Bifoga även kontaktuppgifter, namn och telefonnummer. 

Vi ser framemot att ta del av din nominering!