Fempowerment.se

Vi söker dig som är initiativrik och som vill vara med och utveckla Fempowerments stödverksamhet. Under 2020 tar vi nästa steg och utvecklar vår stödverksamhet genom att öppna upp en stödchatt. Joina oss i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld!

 

Om Fempowerment

Kvinnojouren Fempowerment är en ideell organisation som arbetar med att erbjuda stöd, hjälp och juridisk rådgivning på olika språk till våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung. Stödet ges på olika språk av anställda och volontärer via telefonsamtal, personliga möten och vår nya stödchatt. Utöver vår stödverksamhet arbetar vi med förebyggande insatser riktade till vuxna och unga, bland annat genom att sprida information om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, våldets olika uttryck och lagstiftning. Fempowerment strävar efter att skapa ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla både Fempowerments stödverksamhet och volontärverksamhet. Under 2020 tar vi nästa steg och utvecklar vår stödverksamhet genom att öppna upp en stödchatt, där vi ämnar ge stöd och hjälp på olika språk. Detta innebär att du bland annat kommer att arbeta med att utveckla Fempowerments nya stödresurser under 2020. I rollen som Volontär- och stödsamordnare kommer du att tillsammans med Fempowerments verksamhetsledare ansvara för utveckling av våra olika stödresurser, bemötande av stödsökande, samt samordning av våra jourvolontärer. Eftersom Fempowerment är en mindre ideell förening ser vi gärna att du är självständig, initiativrik, flexibel och har erfarenhet av projektledning. Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla nästa steg för Fempowerment.

Tjänstens placering är i Stadshagen, i Stockholm, där Fempowerment har sitt kontor.

En del av arbetstiden är förlagd till kvällstid och/eller helger. Detta gäller främst intern utbildning av volontärer samt vissa externa föreläsningar.

 

Arbetsuppgifter

 • Att leda, organisera och fördela arbetet i stödverksamheten, bland annat genom att samordna Fempowerments stödvolontärer samt skapa goda förutsättningar och strukturer för ett ideellt engagemang.
 • Ge stöd i form av bearbetande och motiverande stödsamtal till kvinnor, tjejer och ickebinära, och i viss utsträckning juridisk rådgivning.
 • Kvalitetssäkra och utveckla Fempowerments stödverksamhet och volontärverksamhet.
 • Föreläsa om bland annat våld i nära relationer, våldets olika mekanismer, kvinnors rättigheter och jämställdhet.
 • Vara med och utveckla Fempowerments hedersrelaterade arbete i bemötande och i vårt förebyggande arbete.
 • Bidra till verksamhetsutveckling i stort, bland annat genom att identifiera utvecklingsbehov i Fempowerments verksamhet samt vara med och utveckla organisationen genom att vara med och skapa nya projekt etc.

 

Kvalifikationer

 • Socionom, jurist, eller likvärdig utbildning.
 • Kunskaper om våld i nära relationer och våldets mekanismer, samt goda kunskaper om genus, normer och intersektionalitet.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal ock skrift på svenska, engelska. Samt behärskar ett tredje utomnordiskt språk.
 • Erfarenhet från ideell verksamhet, erfarenhet av att leda och engagera volontärer är meriterande.
 • Erfarenhet av strategisk och operativ projektledning.
 • God förmåga att leda och samarbeta med andra.
 • Erfarenhet av att föreläsa och processleda.

 

Övriga kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med bemötande av våldsutsatta.
 • Kunskap och/eller erfarenhet av hedersrelaterat våld och förtryck.
 • Hbtq-kompetens.
 • Erfarenhet av föreningsutveckling.

 

Varaktighet, arbetstid

Projektanställning deltid 75% t.o.m. 31 mars 2021, med möjlighet att förlänga 2021 beroende på beviljande av medel.

 

Ansökan

Skicka CV och personligt brev  till rekrytering@fempowerment.se.

Intervju sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är 5 maj.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner du att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Vid frågor kontakta Fempowerment verksamhetsledare Gisela Rossi Santillan på info@fempowerment.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *