Fempowerment.se

Utbildning av nya volontärer

Är du flerspråkig? Vill du stödja och hjälpa kvinnor och ickebinära till ett liv fritt från våld?

Nu söker vi efter fler engagerade volontärer med olika språkkunskaper till vår stödverksamhet för våldsutsatta kvinnor, tjejer och ickebinära med utomnordiskt ursprung. I vår tar Fempowerment ett nytt steg och utökar våra stödresurser med en stödchatt. Där kommer vi erbjuda stödsökande möjlighet att chatta med oss på olika språk.

I vår stödverksamhet erbjuder vi stödsamtal och juridisk rådgivning samt stöttar i kontakt med myndigheter t.ex. socialtjänsten, migrationsverket, domstolen och polisen. Vi stöttar och hjälper vid bl.a. äktenskapsskillnad, vårdnadsfrågor, anknytningsärenden, asyl- och migrationsfrågor etc.

Volontärutbildningen startar preliminärt i slutet av maj och omfattar 4 utbildningstillfällen. Vi kommer att hålla oss uppdaterade och följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd. 

Fyll i din intresseanmälan, så återkommer vi till dig så snart vi kan.

Preliminärt utbildningsprogram våren 2020:

Våld i nära relationer

Fempowerments verksamhetsledare Gisela Rossi Santillan föreläser om bl.a. mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, våldets olika uttryck och mekanismer samt bemötande av våldsutsatta.

Straffrätt ur målsägandes perspektiv

Seher Nuredini, advokat Invictus Advokatfirma, föreläser om den lagstiftning som aktualiseras vid partnervåld och våld i nära relationer. Samt målsägandebiträdets viktiga och betydelsefulla roll.

Asyl- och migrationsrätt

Dalia Ahmad, advokat Invictus Advokatfirma, föreläser om Utlänningslagen, och vad som sker när anknytning brister i de partnerrelation där våld existerar eller har existerat.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till vår verksamhetsledare på info@fempowerment.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *